Het vordert al lekker, update 13-08-2019

Vinking-SBN-019

Er is weer flink veel werk verricht aan onze Chevrolet, de afgelopen maanden.

Het chassis zit inmiddels helemaal in de zwarte verf. Veel houten binnenbeplating is geschuurd en lichtgrijs gelakt. De aluminium rolluiken zijn gangbaar gemaakt, gemonteerd en afgesteld. Het ladderrek en ladder hebben een nieuwe verflaag gekregen.
Het hemeltje van de cabines is weer mooi wit geschilderd. Ook de bankjes zijn opnieuw gelakt.
De manschappencabine ziet er daardoor alweer helemaal fris uit.

Onze cilinderkop is voor revisie opgestuurd naar Valkenswaard. De kop is gestraald en gevlakt, de kleppen zijn geschuurd in de klepzittingen, en er moesten nieuwe klepsteel-afdichtringen in. In eerste instantie konden we geen nieuwe afdichtringen kopen of vinden. Eerder hadden we al een nieuwe koppakking aangetroffen tussen de stapel oude aangebroken pakkingsets die we van Gerrit, de vroegere monteur van de importeur Van Vliet, hadden gekregen.
Maar meer passende afdichtingen konden we niet in die set vinden. Wel zat er een oude magazijnkaart en een inhoudskaart in. Daarop stond dat er ook 12 "valve stem oil seals" met artikelnummer 3835333 in hadden gezeten. Deze moesten we dus zien te vinden!

Vinking-SBN-016

Op het eindeloze internet vonden we na lang zoeken uiteindelijk wel iets op e-bay, maar dat zag er niet heel betrouwbaar uit. Na een tijdje afwachten hebben we besloten

Vinking-SBN-018

eerst nog eens tussen de pakkingsets, die we van importeur gekregen hadden, goed te zoeken, maar als we daar niets zouden vinden moesten we toch maar de gok op internet wagen. Tijdens een nieuwe zoektocht vonden we in een ander pakkingset toch een klein zakje met daarin 16 ringen met precies hetzelfde artikelnummer erop gedrukt! Het zakje was nog dicht, geseald, dus nog "nieuw". Deze ringen hebben we opgestuurd naar het revisiebedrijf en ze bleken zowaar te passen!

 

 

 

 

Ook zijn de carburateur en ontsteking grondig onder handen genomen door Gerrit. Deze zien er nu weer fantastisch uit! Met gebruik van origineel gereedschap en mallen is alles afgesteld. De waterpomp en brandstofpomp worden ook binnenkort door hem gereviseerd.

Volgende stap is stralen en spuiten van het blok.

Tot de volgende update.